News Ticker

Bjuder in till skridskodag på sjön

Lindenytt

Att åka vanliga skridskor och att åka långfärdsvarianten, är två helt skilda världar. Nu arrangeras en prova på-dag på Lindessjöns is för att fler skall få chansen att uppleva känslan att glida fram över frusna sjöar på just långfärdsskridskor.
– Det är en fantastisk känsla och vi vill att fler skall få möjligheten att prova på det, säger Kenthy Rickardson på Friluftsfrämjandet i Lindesberg.

När man i fjol skulle arrangera en liknande tillställning på Lindessjön, fick man med kort varsel ställa in hela kalaset. Ett väderomslag överraskade arrangören.
– Men nu ser det mycket bättre ut. Vi har just nu en is som är cirka 18-20 cm och ytan är bra att åka på. Prognoserna är dessutom goda för fortsatt bra väderförhållanden ända fram till på lördag, säger Kenty som ansvarar för eventet ute på isen.
Han påpekar att Lindessjön är lite lurig i norra änden, där strömmarna går hårt åt isarna även när kvicksilvret håller sig på en låg nivå.
– Jag har varit ute och kontrollerat isen på olika platser och kommer göra det igen på fredag för att vara helt säker på att det går att åka som det är tänkt. I södra änden är det dock alltid mycket bättre och det är den delen av sjön vi utgår från, säger Rickardson.

Friluftsfrämjandet arrangerar skridskoåkningen helt öppet för allmänheten, vilket betyder att såväl inbitna långfärdsåkare som nybörjare är välkomna.
– För de som inte har egen utrustning, så finns det skridskor att låna av oss. Vi har 10-12 par att låna ut. Det enda man behöver ha med sig är egen hjälm, det fungerar utmärkt med en vanlig cykelhjälm, och ett par grova kängor om man inte har pjäxor, förklarar Kenthy.

Senast Friluftsfrämjandet arrangerade en skridskodag på isen, kom så många som 40 personer och åkte tillsammans.
– Vi hoppas naturligtvis att det kommer minst lika många nu på lördag och att många som aldrig provat på det här tidigare tar chansen nu, avslutar Kenthy Rickardson.

Info:
Skridskoåkningen arrangeras, kostnadsfritt, lördag 11 februari kl. 11-14.
Samling sker vid badplatsen ”Lingon och mjölk” i södra änden av Lindessjön.


Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*