News Ticker

Hej Idol-Martin, hur är läget? Snart dags för Martin Almgrens skivsläpp

När inte Martin är ute och reser bor han på hotell i Stockholm. Men ett par vardagar mitt i veckorna brukar han vara ledig och då är han hemma i Lindesberg.

 – Det är så skönt. Här är jag som vanligt, det är som förut. Men det är inte roligt att bo på hotell, så jag letar övernattningslägenhet nu.

Vad har du gjort i vinter?
– Varit på en turné, och nu har nästa börjat. Och så har jag varit med och skrivit musik till skivan.

När kommer din skiva?
–Det blir en singel först, om tre veckor ungefär. Sen blir det ett EP-släpp i maj. Allt är inte helt klart, till exempel är fotograferingen kvar.

Visst har du gjort en låt åt Guldsmedshyttans hockey också?
– Jo, den gjorde jag egentligen förra våren, innan Idol. Nu har den blivit inspelad, men den är inte mixad än. Låten är ju skriven för ett pojklag och jag tror väl att de ska ha den när de åker in på isen och så.

Hur ser våren ut för dig?
– Jag har gig inbokade i stort sett varje helg. Och jag är bokad fram till i september.

Har du något med tv4 att göra längre?

– Nej, det avtalet tog slut direkt när Idol var slut. Nu har jag skivkontrakt med Capitol Music Group AB som ingår i Universal Music. Och så är det ett bokningsbolag som har hand om alla bokningar.

Hur mycket vi får se av Martin Almgren på hemmaplan är osäkert.Han har egentligen frihet att göra framträdanden med kompisar och på jippon som förut. Men i och med att han är uppbokad så långt fram är det svårt att få till.

– Man kan tycka att det låter jobbigt, men det är ju inte alls som att jobba på ett vanligt sätt. Det här är himmelriket.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*